ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 14 juni
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Current language sv
en

Torget: Power of Places

Foto: Olle Enqvist. 2023. Nyhamnen, Malmö.
Utställningar
2024.06.14-2024.11.01
X Email
Skeppsholmen, Stockholm

Torget: Power of Places

Kliv in på ArkDes och ut på Torget, mötesplatsen där du kan delta i diskussionen om omställningen våra samhällen genomgår för att möta morgondagens utmaningar. I 2024 års installation kan du djupdyka i Power of Places. Ett forskningsprojekt som tar reda på vad som händer när lokala resurser får gro och växa i stadsdelen Nyhamnen i Malmö. 

Världen står inför enorma klimatutmaningar. Genom forskningsprojektet Power of Places arbetar ArkDes tillsammans med Malmö stad för att se hur arkitektur och design kan bidra till en positiv omställning med fokus på hur det gamla terminalområdet i Nyhamnen kan få nytt liv genom att ta vara på allt det som redan finns. 

Projektet leds av Team Layered, en internationell grupp som består av Daniel Feldman, Ana Sokoloff, Sumayya Vally, och María José Arjona. Genom samarbeten med lokala hantverkare, allmänheten och staden testar de bland annat om en gammal lastbilsramp och betongsuggor kan förvandlas till en teaterscen och om en urban skog kan växa på asfalt.  

Power of Places är ett projekt som ArkDes genomför inom ramen för Politik för gestaltad livsmiljö ↗. Vi samarbetar med kommuner, företag, akademi och allmänheten över hela landet för att sprida kunskap om hur arkitektur och design är redskap för en bättre samhällsutveckling. Kom till ArkDes och delta i samtalet.

Om Torget

Projekten som visas på Torget ger en inblick i samtida samhällsutmaningar och den praktiknära forskning som ArkDes bedriver. Torget är en plats för evenemang, workshops, installationer och mindre utställningar.

Från vänster: Daniel Feldman, foto: Daniel Feldman. Ana Sokoloff, foto: Mahayana. Sumayya Vally, foto: Lou Jasmine. María José Arjona, foto: María José Arjona.

I gruppen ingår Daniel Feldman, arkitekt, Ana Sokoloff, konstrådgivare och curator, Sumayya Vally, arkitekt, och Maria Jose Arjona, performancekonstnär.

Foto: Olle Enqvist. 2023. Nyhamnen, Malmö.