ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Tillgänglighet

Vi vill att ArkDes ska vara tillgängligt för alla och vi arbetar hela tiden med att förbättra vår tillgänglighet.

Foto: Sima Korenivski. 2022.

Entré och lokalerna

ArkDes och Moderna Museet ligger i samma byggnad. Huvudentrén till ArkDes kommer att ligger på museets framsida, via Exercisplan. Du kan även komma till ArkDes genom de entréer som ligger i anslutning till Moderna Museet.

ArkDes är byggt i ett plan och det är lätt att ta sig runt i våra lokaler. Det finns inga hindrande trösklar i museet. Alla dörrar öppnas automatiskt. Ett undantag är dörren i anslutning till Café Blom och dörren till Café Bloms uteservering. Men det finns alltid personal som hjälper till. Vid Café Bloms uteservering finns en ramp.

Parkering

Parkeringsplatser för rörelsehindrade finns på Exercisplan utanför ArkDes och Moderna Museets huvudentréer, samt framför entrén till Moderna Museet från sjösidan.

Hissar

Hiss finns mellan ArkDes och Moderna Museets foajé på Exercisplan 4 och entrén på sjösidan (baksidan av byggnaden).

Förvaringsmöjligheter

Låsbara skåp för ytterkläder och större väskor, samt obemannad garderob finns i anslutning till ArkDes och Moderna Museets foajé.

Toaletter

Tillgängliga toaletter med skötbord finns inne i hörsalsfoajén och i Café Blom. Dörrarna är 90 cm breda. Det finns även tillgängliga toaletter vid entréerna på Moderna Museet.

Rullstolar

Rullstol finns att låna i receptionen som ligger i ArkDes och Moderna Museets foajé. Kontakta våra värdar som hjälper dig. Museet är i ett plan och utan trösklar och anpassat för att det ska vara enkelt att ta sig runt med rullstol. Fällstolar finns att låna i utställningssalarna.

Hörslinga

Hörslinga finns i Auditoriet, Biografen och Hörsalen.

Museets webbplats

Vi strävar efter att så många som möjligt ska kunna använda ArkDes webbplats. I tillgänglighetsredogörelse för arkdes.se beskriver vi hur ArkDes webbplats uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuellt kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så vi kan åtgärda dem.

Frågor eller förslag

Har du frågor eller förslag gällande ArkDes tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss på info@arkdes.se.