ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Utsikten: MYCKET

Skiss: MYCKET. 2023.
Utställningar
Starts-Ends
X Email
Skeppsholmen, Stockholm

Utsikten: MYCKET

Utsikten växer en förtrollad trädgård fram – en lekplats som välkomnar dig dygnet runt, alla dagar i veckan.

Utsikten är ArkDes hemliga bakgård på Skeppsholmen. 2024 designas Utsikten av konst-, arkitektur- och designgruppen MYCKET. Genom att använda traditionella hantverkstekniker, återbruk och naturmaterial designar MYCKET en förtrollad trädgård som genom lek och kreativitet får växa och omformas under sommaren tillsammans med våra yngre besökare.

Utforska platsen på egen hand eller delta i någon av sommarens kostnadsfria workshoppar, där du kan skapa vattenbad till fåglar, lära dig lerklina, uppfinna fantasidjur i stockar och mycket mer. Utsikten öppnar den 15 juni.

Om Utsikten

ArkDes har under flera år utvecklat en metod för att lyfta barn och ungas kreativitet genom medskapande inom arkitektur och design. Förra året succé Bygg din lekplats, en pop-up lekmodul på Utsikten och i Kungsträdgården, följs i år upp med bravur och barns medskapande blir ett permanent inslag på Skeppsholmen. 2024 designas Utsikten av konst-, arkitektur- och designgruppen MYCKET.

Foto: Myra Wippler MYCKET

MYCKET ↗ grundades år 2012 av konstnärerna, formgivarna och arkitekterna Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. De arbetar med jämlikhet, social hållbarhet och det mer-än-mänskliga inom konst, formgivning, arkitektur och offentliga rum.

Sommarens program på Utsikten hittar du i ArkDes kalender.