ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 14 juni
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Current language sv
en

Utsikten: MYCKET

Skiss: MYCKET. 2023.
Utställningar
2024.06.14-2026.03.31
X Email
Skeppsholmen, Stockholm

Utsikten: MYCKET

Utsikten är en plats för utomhuslek som är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Här kommer arkitekter och designers att skapa en installation tillägnad barn och ungas lek och kreativitet. Först ut är konst-, arkitektur- och designgruppen MYCKET.

Med traditionell hantverks- och byggnadsteknik skapar MYCKET en hemlig trädgård gjord av återanvända material, lera och växter. Utsikten som ligger mitt på Skeppsholmen i anslutning till ArkDes, blir en plats för lek, lärande och skapande men också en portal till en annan tid och en möjlig framtid. Utsikten är en plats som har många historier att berätta.

MYCKET grundades år 2012 av konstnärerna, formgivarna och arkitekterna Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. De arbetar med jämlikhet och social hållbarhet inom konst, formgivning, arkitektur och offentliga utrymmen. MYCKET hämtar inspiration utifrån en uppsättning perspektiv: queer, feminism, klass, antirasism och det mer-än-mänskliga.

Välkommen att uppleva MYCKET hemliga trädgård, en plats för lek, äventyr och skapande.

Om Utsikten

Utsikten är en plats för utomhuslek som är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Vartannat år får ledande arkitekter och formgivare chansen att skapa en plats för barn och unga att upptäcka hur design kan påverka våra liv, våra samhällen och vår framtid.

Konst- design & arkitekturgruppen MYCKET ↗ skapades 2012 av formgivarna, arkitekterna och konstnärerna Mariana Alves Silva, Dr. Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson.