ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Boka en gruppvisning

Boka en gruppvisning i det nyöppnade museet och upptäck idéerna som formade det moderna Sverige.

ArkDes erbjuder från och med den 1 oktober 2024 bokade visningar av  ArkDes samling,  Att skapa ett nytt museum och den tillfälliga utställningen Designing Motherhood: Things That Make and Break Our Births. Boka en gruppvisning och lär er mer om arkitektur och designens kreativa värld.

Om du har några frågor om bokade visningar, är du välkommen att kontakta oss på visningar@arkdes.se.

  • Bokad visning: 3000 kronor
  • Bokad visning för studiegrupp*: 1000 kronor

*universitet och högskola, folkhögskolor, KY-utbildningar, etc.

Max 30 deltagare per tillfälle. ArkDes förbehåller sig rätten att debitera en no-show avgift på 1000 kronor.

Läs om ArkDes olika gruppvisningar:

ArkDes samling: Idéerna som formade det moderna Sverige

ArkDes samling omfattar över fyra miljoner föremål skapade av framstående arkitekter och designers som Gunnar Asplund, Léonie Geisendorf och Sigurd Lewerentz. För första gången erbjuds publiken en unik inblick i berättelserna och originalverken från museets omfattande magasin.

Under en bokad visning djupdyker vi i 150 år av svensk arkitektur- och designhistoria från de första idéerna på ritbordet till arkitekturens och designens utformning av våra städer.

Visningen tar cirka en timme och ges i utställningen ArkDes samling.

  • Restaurang Paradiset, Stockholmsutställningen 1930. Arkitekt: Gunnar Asplund. Illustratör: Rudolf Persson. ArkDes samling.

Designing Motherhood: Things That Make and Break Our Births

Visste du att bröstpumpen är en svensk uppfinning och att det fanns menskoppar redan på 1930-talet? Designing Motherhood är en utställning om hur design har påverkat mänsklig reproduktion för att möjliggöra, underlätta eller förhindra vår ankomst till världen. Boka en visning bland Designing Motherhoods 300 föremål och lär dig mer om svenska och globala utmaningar, samhälleliga normer och tabun kring reproduktiv hälsa.

Visningen tar cirka en timme och ges i den tillfälliga utställningen Designing Motherhood (2024.10.01–2025.08.31).

  • Foto: Stela Tsakina Stiliyana Minkovska. Ultima Thule, förlossningsmöbel. 2020.

Att skapa ett nytt museum

ArkDes öppnar igen med ett helt nytt program och en förnyad identitet. Med en ny huvudentré och omsorgsfullt utformade utställningsytor fokuserar museet på att förhöja besöksupplevelsen.

ArkDes har samarbetat med det stockholmsbaserade arkitektkontoret Arrhov Frick, som genom att återanvända element från museets tidigare utställningar och miljöer skapar nya innovativa och hållbara utställningsmöjligheter.

Under visningen besöker vi hela museet med korta introduktioner till de olika områdena och utställningarna, samt ger en djupgående presentation av designprocessen som skett tillsammans med Arrhov Frick.

Rundturen tar cirka en timme.

  • Skiss: Arrhov Frick. 2023.

Klicka här för att boka en gruppvisning på ArkDes

Boka en gruppvisning på ArkDes genom att klicka här.