ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Current language sv
en

Gloria Cabral

Foto: Matti Östling ArkDes på Skeppsholmen.
Utställningar
2024.09.27-2025.03.31
X Email
Skeppsholmen, Stockholm

Gloria Cabral

Varje år får en arkitekt eller designer uppdraget att skapa en installation i anslutning till ArkDes nya huvudentré. Premiäråret 2024 formges verket av Gloria Cabral.

Gloria Cabrals arkitektur utmärker sig genom användningen av återvunna material och innovativa byggmetoder. För ArkDes skapar hon en portal av ljus och skugga i museet.

Gloria Cabral, född 1982 i São Paulo i Brasilien, är en internationellt uppmärksammad och hyllad arkitekt. Hon hämtar inspiration från det spanska ordet sucio, som kan översättas till ”lortigt” eller ”smutsigt”. Med material som tegel och betong skapar Cabral verk som fångar den råa verkligheten och samtidigt lyfter det poetiska och glädjefyllda i vardagen.

Välkommen att genom Gloria Cabrals installation i ArkDes nya huvudentré uppleva kraften av hållbarhet, konstnärlighet och teknikens möjligheter.

Foto: ArkDes. 2023. Gloria Cabral på besök i Stockholm.

Cabral, född 1982 i São Paulo i Brasilien, är en internationellt uppmärksammad och hyllad arkitekt. Hon verkar mellan Paraguay och Brasilien och har bland annat tilldelats Moira Gemmill-priset för Emerging Women in Architecture 2018 ↗ av Architectural Review. Tillsammans med Solanito Benítez vann hon Guldlejonet vid den 15:e internationella arkitekturbiennalen i Venedig för sitt arbete med enkla material och strukturell innovation i syfte att förse arkitektur till samhällen med begränsade resurser.

I samarbete med Sammy Baloji och Cécile Fromont presenterade hon Debris of History, Matters of Memory vid den 18:e internationella arkitekturbiennalen i Venedig. Hon var en del av det prisbelönta arkitektkontoret Gabinete de Arquitectura från 2004 till 2020 och deltog i Rolex Mentor och Protégé-programmet som adept till Peter Zumthor mellan 2014 och 2015.