ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

X Email

Unboxing – upptäck ArkDes samling

Foto: Hugo Johansson. 2022.

Unboxing är platsen där du tillsammans med ArkDes intendenter packar upp och tittar på aldrig tidigare visade föremål från museets underjordiska magasin.

ArkDes har en av världens största samlingar av arkitektur. Bland samlingens fyra miljoner ritningar, brev och skisser finns planer för städer som aldrig blev verklighet och hus som aldrig byggdes. Varje dag tar ArkDes intendenter upp nytt material från magasinen för att organisera, digitalisera och studera närmare.

Titta in bakom museets kulisser och bli detektiv för en stund. Tillsammans packar vi upp samlingens outforskade pärlor och går på skattjakt bland hundraåriga ritningar och bortglömda brev. Vad kan egentligen ett blyertsstreck berätta och hur många skisser måste göras för att en byggnad ska få sin form?

Varje eftermiddag, klockan 13:00–16.00, finns en av ArkDes intendenter på plats i Unboxing-rummet – museets kanske nördigaste plats. Var med när ritningarna får nytt liv, se föremålen på riktigt nära håll och ta chansen att ställa frågor eller bidra med egna synpunkter. Håll även utkik på ArkDes hemsida efter evenemang knutna till Unboxing, där experter bjuds in för att dela med sig av sin kunskap inom ett spännande ämne.

Välkommen till Unboxing när ArkDes öppnar igen den 27 september 2024.

Utställningar
Starts – pågående
Skeppsholmen, Stockholm

ArkDes samling

För första gången erbjuds publiken en unik inblick i berättelserna och originalverken från museets omfattande magasin i utställningen ArkDes samling.

Välkommen att upptäcka ArkDes samling tillsammans med museets intendenter.