ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Current language sv
en
Aktiviteter
2024.10.02 09:00-16:15
X Email
Skeppsholmen, Stockholm

Konferens 2024: Gestaltad livsmiljö – hur ska vi räkna?

Välkommen till Boverket, Riksantikvarieämbetet, ArkDes och Statens konstråds årliga konferens om gestaltad livsmiljö, i år på temat: Hur ska vi räkna?

Vad kostar kvalitet? Behöver och kan vi tänka och räkna på nya sätt? På konferensen möts fastighetsägare, byggaktörer, kommuner och myndigheter för att gemensamt lyssna till inspirerande exempel och diskutera hur vi skapar och säkerställer attraktiva livsmiljöer och förvaltar befintliga värden – för dagens invånare och för framtida generationer.

Under dagen presenteras dessutom vinnarna av utmärkelsen Årets Strålkastare – aktörer som på ett föredömligt sätt arbetat med gestaltade livsmiljöer.

Mer information om konferensen, talarna och anmälan kommer inom kort på arkdes.se. Men passa på att redan nu markera den 2 oktober i kalendern för årets konferens.

Om konferensen

Sedan 2020 genomför Boverket ↗Riksantikvarieämbetet ↗, ArkDes och Statens konstråd ↗ årligen en gemensam konferens om Politik för gestaltad livsmiljö. Konferensen riktar sig till dig som arbetar på kommunal, regional och statlig nivå, inom akademi eller som privat aktör.

Onsdag, 2 oktober 2024

Klockan: 9:00–16:15

Fysiskt på ArkDes, Stockholm, samt direktsänt

Konferensen är en kostnadsfri heldagskonferens. Lunch och fika ingår vid fysiskt biljett och serveras i pauserna.

De fysiska platserna är åtråvärda så avboka om du får förhinder. Vi förbehåller oss rätten till att ta ut en No-show-avgift på 800 kr på det fysiska eventet. Du kan överlåta din plats till någon annan.

Om det fysiska eventet på Skeppsholmen är fullt kan du alltid delta på konferensen digitalt. Även digitalt deltagande kräver föranmälan genom biljett.

Konferensen hålls huvudsakligen på svenska. Engelsktalande talare kan förekomma.

Parkering:
Parkeringsplatser för rörelsehindrade finns på Exercisplan utanför ArkDes och Moderna Museets huvudentréer, samt framför entrén till Moderna Museet från sjösidan.

Hissar:
Det finns två hissar mellan Moderna Museets tre publika våningsplan. Hissarnas dörrar öppnas automatiskt.

Trösklar:
Inga hindrande trösklar finns på Moderna Museet.

Förvaringsmöjligheter:
Låsbara skåp för ytterkläder och större väskor, samt obemannad garderob finns i anslutning till ArkDes och Moderna Museets foajé.

Toaletter:
Tillgänglighetsanpassad toalett finns på alla tre våningsplan på Moderna Museet, dörrarna är 90 cm breda.

Rullstol:
Rullstol finns att låna. Fråga i informationsdisken i foajén.

Hörslinga:
Hörslinga finns i Auditoriet. Ställ in hörapparaten i ”T”-läge.