Arkitektur i Sverige

Varför ser byggnaderna runt omkring oss ut som de gör? Arkitekturen speglar samhällsandan, ideologier, makt och framtidsvisioner. I den permanenta utställningen Arkitektur i Sverige får du en överblick av tusen års byggande i Sverige. Visningen går att boka året runt. Maximalt antal personer per visning: 15.


Makt och framtidsvisioner. I den permanenta utställningen Arkitektur i Sverige får du en överblick av tusen års byggande i Sverige. Visningen går att boka året runt. Maximalt antal personer per visning: 15.

Visningar av samlingar och bibliotek

Det är möjligt att boka visning av ArkDes bibliotek och samlingar. Kom gärna med önskemål om upplägg och ämne.

Specialvisningar

Hittar du inte det du söker ovan? Vi ger även specialvisningar till grupper som vill ha ett anpassat innehåll. Kontakta oss för diskussion och möjligheter. I samband med visningen går det att beställa catering och hyra lokal för möten och konferenser. Maximalt antal personer per visning: 15.

Hyr lokal →
Kontakt →

Pris för en visning
Dagtid: 2 000 kr  (+ entrébiljett om det är visning till en utställning entréavgift)
Efter kl. 17: 2 500 kr (+ entrébiljett om det är visning till en utställning entréavgift)
Max 30 deltagare.
Alla visningar pågår i 60 minuter

Ralph Erskines Lådan på Lovön

Ralph och Ruth Erskines första hem i Sverige är ett 20 kvadratmeter stort hus fullt av smarta lösningar. Sedan 1989 ligger huset Lådan på Lovön och är idag möjlig att boka för grupper som vill ha en visning.

Pris för visning av Lådan
Dagtid: 3 500 kronor
Kvällar och helger: 5 000 kronor

SIGURD LEWERENTZ – Döden och livets arkitekt 1 Oktober 2021 – 28 Augusti 2022

Sigurd Lewerentz är en av de främsta arkitekterna i modern tid och en av de mest betydelsefulla konstnärerna i Sverige någonsin. Boka en visning av utställningen och få inblick i hans extraordinära liv och arbete. Efter fyra års forskning avslöjar ArkDes en ny bild av Lewerentz. Fram träder nu en nyfiken konstnär som alltid anpassar sig till sin samtid, som ständigt samarbetar med andra och som visar stor nyfikenhet inför den moderna storstadens möjligheter.

Boka visning

ÅÅÅÅ streck MM streck DD