ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Current language sv
en

Visningar för SFI

SFI (svenska för invandrare) kan boka en visning av utställningarna ArkDes samling eller Designing Motherhood där vi talar med förenklad och tydligare svenska. Visningarna är kostnadsfria.

Läs om ArkDes visningar för SFI:

Designing Motherhood: Things That Make and Break Our Births

Visste du att bröstpumpen är en svensk uppfinning och att det fanns menskoppar redan på 1930-talet? Designing Motherhood är en utställning om hur design har påverkat mänsklig reproduktion för att möjliggöra, underlätta eller förhindra vår ankomst till världen. Boka en visning bland Designing Motherhoods 300 föremål och lär dig mer om svenska och globala utmaningar, samhälleliga normer och tabun kring reproduktiv hälsa.

Visningen är kostnadsfri, tar cirka en timme och ges i den tillfälliga utställningen Designing Motherhood (2024.10.01–2025.08.31). Max 30 deltagare per tillfälle.

ArkDes förbehåller sig rätten att debitera en no-show avgift på 1000 kronor.

  • Foto: Reijo Rüster / Försäkringskassan. 1975. Barnledig pappa!

ArkDes samling: Idéerna som formade det moderna Sverige

ArkDes samling omfattar över fyra miljoner föremål skapade av framstående arkitekter och designers såsom Gunnar Asplund, Léonie Geisendorf och Sigurd Lewerentz. För första gången erbjuds publiken en unik inblick i berättelserna och originalverken från museets omfattande magasin.

Under en bokad visning djupdyker vi i 150 år av svensk arkitektur- och designhistoria från de första idéerna på ritbordet till arkitekturens och designens utformning av våra städer.

Visningen är kostnadsfri, tar cirka en timme och ges i utställningen ArkDes samling. Max 30 deltagare per tillfälle.

ArkDes förbehåller sig rätten att debitera en no-show avgift på 1000 kronor.

  • Fredrik Eens Minne, Hem för ensamma mödrar. Ingeborg Wærn Bugge, Kerstin Göransson Ljungman. Fotograf: Källgrens ateljé. ArkDes samling

Klicka här för att boka visningar för SFI

Boka visningar för SFI genom att klicka här.