ArkDes
Local time
 
Välkommen till ArkDes 27 september
Café Blom öppet som vanligt

ArkDes är just nu stängt för ombyggnation.

Låneregler för ArkDes bibliotek

Aktuell information

ArkDes bibliotek håller stängt under museets ombyggnation fram till den 27 september 2024.

Foto: Emma Fredriksson ArkDes bibliotek.

Lånekort

Du kan ansöka om lånekort om du bor i Stockholms län. Studenter inskrivna vid högskola eller universitet i Stockholmsområdet kan bli låntagare också om de bor på annan ort.

När du skriver under ansökan om lånekort godkänner du ArkDes biblioteks låneregler.

När du skaffar lånekort hos oss så ingår du ett låneavtal med ArkDes bibliotek. Vi behöver använda och registrera dina personuppgifter så att du kan låna och använda andra tjänster på biblioteket. I bibliotekskatalogen registreras namn, adress, e-post, telefonnummer och födelseår.

Behandlingen sker i enlighet med GDPR. ArkDes bibliotek lämnar inte dina personuppgifter vidare eller använder dem till annat än vad som krävs för att du ska låna och reservera böcker. För uppgifter om enskild persons lån, reservation eller annan form av beställning gäller Sekretesslagen 40 kap. 3§. Personalen har tystnadsplikt.

Se även ArkDes integritetspolicy här.

Låna hem böcker

Böcker märkta med streckkod kan lånas hem. Tidskrifter och böcker ur specialsamlingar får läsas på plats i biblioteket.

Lånetiden är 30 dagar och du kan själv låna om en bok två gånger så länge den inte är reserverad. Hör av dig per telefon till biblioteket om du vill låna om boken. Du kan också låna om boken via den här länken ↗.

Du får påminnelser via e-post om du inte lämnar tillbaka böckerna i tid. Efter andra kravet spärras lånekortet och vi skickar räkning. Förkommen eller skadad bok ersätts med bokens värde och en administrativ avgift.

Du ansvarar själv för de böcker du lånar. Det är inte tillåtet att låna åt någon annan eller att låna böckerna vidare.

Hantera böckerna varsamt. Du får inte anteckna, använda självhäftande lappar eller gem i bibliotekets böcker. Laga aldrig en trasig bok.

Böcker lämnar du tillbaka i biblioteket, eller i återlämningslådan utanför.

ArkDes bibliotek, kontakt:

bibliotek@arkdes.se
08-527 546 48