I år är det 25-årsjubileum för ArkDes pepparkakshusutställning – en annorlunda och väldoftande utställning!

2015 års tema är ”Ny lya – bo på nya sätt. Fler och fler människor vill ha någonstans att bo i våra städer, det börjar bli trångt. Därför måste vi bygga bostäder på helt nya platser och på helt nya sätt. Friheten att tolka temat har som vanligt obegränsad. Hundratals barn, unga, proffs har lyft fram sin skaparlust och med hjälp av pepparkaksdeg designat nya boendeformer som tidigare känts omöjliga.
– På ett väldoftande, lekfullt men ändå seriöst sätt låter vi alla bagare tolka kring en viktig fråga. Barn, unga och vuxnas skapelser visas sida vid sida utan hierarkisk indelning, säger Karin Åberg Wearn, tf. Publik chef ArkDes.

Tävlande delas in i kategorierna:
Arkitekter, formgivare och bagare
Upp till 12 år
Alla andra som bakar

Juryn

En jury utser två vinnare i varje kategori, en bland de digitala bidragen och en bland de som finns fysiskt på plats på ArkDes. Pris går även till publikens favorit där allmänheten mellan den 2 och 17 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se

Juryn:
Jens Fager, formgivare
Donya Absi, Sveriges yngsta mästerkock 2015 i TV4.
Sara Aasum Hultberg, årets konditor 2014
Dan Hallemar, arkitekt och journalist, ArkDes
Alexandra Lauren, Skanska

I 2015 års tävling år kan alla i hela landet delta i webbtävlingen Sverigebaket. ArkDes pepparkakshusutställning är gratis och öppen för alla.

Bilder från utställningen