Upptäck ätbara växter mitt i stan! Under sommaren frodas det med ätbart från naturen, allt från blommor, träd, växter och rötter. Att lära sig ta tillvara på dessa och skapa ett skafferi av råvaror till de månader som det växer mindre på är guld värt. Att ta fram en burk med fermenterad ramslök eller inkokta tallkottar för att skapa en måltid med, när dessa råvaror inte finns i säsong är underbart.

Skeppsholmen är en oas mitt i Stockholm fylld av dolda växtskatter. Följ med kocken och vildplockarexperten Niki Sjölund på en vandring runt ön och lär dig mer om stadens skafferi och hur du på olika sätt kan ta tillvara på det som växer runt husknuten.

Vandringen tar cirka 1 timme och är helt gratis. På svenska.

Skeppsholmen grönska växter på delvis oländig terräng och vandringen rör sig stundtals utanför vägar och stigar. Klä dig bekvämt efter väder.

⏰ När?
13.00

📍Var?
Samling vid ArkDes och Moderna museets gemensamma entré.

Begränsat antal platser. Maxantal 15 personer.

Tillfällen
onsdag 13 juli kl. 13:00