Arbetet bakom Tomteboda Postterminal är en fascinerande historia. Redan från start fanns ett nära samarbete mellan arkitekt och konstnär. Resultatet blev en unik industribyggnad och Stockholms största konstgalleri. Lär dig mer om hur detta samarbete funkade i praktiken genom vårt koncept Unboxing.

Tillsammans med inredningsarkitekten Juliette Ciliberto tittar vi på det fascinerande skissmaterialet från det nära arbetet mellan henne, arkitekten Gustaf Rosenberg och konstnären Åke Pallarp. Med hjälp av skisser, fotografier, färgprover och illustrationer tar Ciliberto med oss på den kreativa resan bakom det som då var världens modernaste postanläggning.

Hur blir en postterminal Stockholms största konstgalleri? Och hur går det till att skapa en mänsklig och trivsam miljö i en industribyggnad på 100 000 kvm? Detta är några av frågorna vi hoppas få svar på. 

Begränsat antal platser.
En entrébiljett krävs för att närvara. 

Bild i header: Målning med motiv som är en lek med den berömda brevskrivaren August Strindberg. Konstnär: Åke Pallarp (1933-2013). Fotograf: Ingegärd Abenius.

Tillfällen
tisdag 31 januari 2023 kl. 18:00