Var med och skriv in fler kvinnor i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia! Stockholms Kvinnohistoriska, ArkDes och Wikimedia Sverige bjuder in till tre skrivstugor under hösten.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. Runt 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Var tionde namngiven arkitekt är en kvinna. Det här vill vi förändra tillsammans med dig! På våra skrivstugor hjälps vi åt att förbättra Wikipedias innehåll, med extra fokus på kvinnor och arkitektur. Inga förkunskaper krävs. På plats får du ta del av källmaterial och träffa kunniga experter.

Arkitekturbonus på skrivstugan den 6 december!💡

Sedan några år tillbaka letar ArkDes aktivt efter de upphovspersoner som av olika anledningar inte är en del av historieskrivningen. En stor del av dessa är kvinnor.

I arkitekturhistorien finns det viktiga personer som forskat, debatterat, engagerat sig politiskt, illustrerat och kritiserat. Inte sällan kvinnor. Intendenten Frida Melin visar några exempel på det spännande material som dom funnit i deras research kl. 16.00 och 17.30.


När?

  • 6 december kl. 15.00–19.00

Plats?

  • ArkDes Bibliotek, Exercisplan 4

Hur?

  • Fri entré
Tillfällen
tisdag 18 oktober kl. 15:00
tisdag 15 november kl. 15:00
tisdag 6 december kl. 15:00