Som en del av projektet Power Of Places, ett av ArkDes praktiknära forskningsprojekt, bjuder team Layered in till att gemensamt drömma om hur området Nyhamnen i Malmö kan utvecklas och förvaltas på ett hållbart och demokratiskt sätt, med respekt för allt som redan finns på platsen.

Team Layered är ett av två team som valdes ut för att utforska och utveckla metoder för att tillvarata, varsamt utveckla och stärka det lokala i samhällsutvecklingsprocessen, utifrån två olika områden i Malmö. Team Layered jobbar med området Nyhamnen och består av den prisbelönta sydafrikanska arkitekten och grundaren av arkitektur- och forskningspraktiken Counterspace Sumayya Vally, konstrådgivaren och kuratorn Ana Sokoloff, performancekonstnären María José Arjona och arkitekten Daniel Feldman.

Den 17 september är teamet på plats på Euroterminal i Nyhamnen och välkomnar dig till ett samtal för att gemensamt drömma om Nyhamnens utveckling!

⏰ När? 17 september kl. 15.00–17.00

📍Var? Euroterminal, Nyhamnen, Malmö

Fri entré och först till kvarn!

Läs mer om evenemanget på Malmö stads hemsida →

Team Layered. Från vänster: Sumayya Vally, foto: Lou Jasmine. Ana Sokoloff, foto: Mahayana. Daniel Feldman, foto: Daniel Feldman. María José Arjona, foto: María José Arjona.
Om Power of Places

Power of Places är en del av ArkDes praktiknära forskning kopplad till Politik för gestaltad livsmiljö. I framtiden kommer utveckling och förvaltning vara två ord som beskriver samma sak. Power of Places syftar till att utveckla metoder och prototyper för hur material, resursflöden, kunskap och erfarenhet kan tas tillvara i samhällsutvecklingen. Om vi inte producerar nytt utan istället tar hand om de material, möjligheter och människor som finns på en plats, vilken utveckling och estetik ger det utrymme för?

Power of Places är ett samarbete mellan ArkDes och Malmö stad och genomförs inom ramen för Malmö in the making, med stöd av Malmö Förskönings- och planteringsförening.

Foto i header: Apelöga/Malmö stad

Tillfällen
söndag 17 september 2023 kl. 15:01