Fasching In Bloom välkomnar amerikanska Cécile McLorin Salvant en av jazzvärldens absolut hetaste röster vars tre senaste album alla vunnit Grammy för bästa vokala jazzalbum.

Med en röst som rör sig lika lätt och distinkt från den amerikanska sångboken över Kurt Weill till Kate Bush räknar 32-åriga Cécile McLorin Salvant Betty Carter, Aretha Franklin, Caetano Veloso och Bach som formativa figurer, men räknar inte bort påverkan från sin tonårstids popikoner: Backstreet Boys, ’N Sync och Spice Girls.

Cécile McLorin Salvant är sprungen ur den klassiska musiken, pianolektioner från fem års ålder och klassisk sång under tonåren. Det var inte förrän hon pluggade juridik i Grenoble och samtidigt studerade barock och jazz vid Darius Milhauds konservatorium som hon bestämde sig för att satsa på jazzen. Sedan hon väl bestämt sig har inget kunnat stoppa henne.
Även om hon nu tituleras jazzmusiker är hon öppen för influenser från många olika håll. I en intervju med The Guardian säger hon: ”Jag är intresserad av att ta med saker från olika källor, tidsperioder och tekniker” och: ”Jag älskar att gå in i olika ljud och olika texturer med min röst.”

Hennes senaste album, Ghost Song, består av sju original och fem tolkningar på teman spöken, nostalgi och längtan och öppnar med en alldeles egen take på Kate Bush Wuthering Heights, vilken öppnar i en a cappella-improvisation.
New York Times kallar skivan det ”hennes mest avslöjande och givande album hittills.” Uncut menar att hon är ”en av de mest vågade och fyndiga sångarna inom jazz – eller någon annan genre, för den delen.”

Till Fasching in Bloom anländer Cécile McLorin Salvant med fullt band, redo för en kväll i jazzens tecken.

Fasching in Bloom

I sommar återvänder jazzen till Skeppsholmen i form av konsertserien In Bloom då Fasching flyttar ut sin konsertverksamhet till ArkDes och Moderna Museets gröna trädgård. Konserterna hålls utomhus för öppen himmel, i händelse av regn rekommenderar vi ett glatt humör och regnponcho, paraplyer i en folkmassa är inte att rekommendera. Det kommer finnas somrig mat och dryck på plats i trädgården och inomhus genom Café Bloms försorg. Området öppnar 18.00 varje dag, konserterna börjar 19.00 eller 20.00, håll koll på vilken tid som gäller för just din konsert. Det kommer finnas både sittplatser och ståplatser framför scen. In Bloom är ett samarbete mellan Fasching och Arkitektur-och Designmuseet, vi riktar även ett stort tack till Moderna Museet. Faschings program genomförs med stöd från Stockholms Stad, Region Stockholm och Kulturrådet.

Åldersgräns: 18 år

Köp biljetter här!
Tillfällen
torsdag 14 juli kl. 18:00