A key element in a series of ongoing transformations at the museum, Boxen is a platform for fast-changing and experimental exhibitions.

Boxen provides space for alternative voices to inspire discussions about architecture, design, and their relationship to society.

Dehlin Brattgård Arkitekter have designed a structure that, through its architecture, creates a transformative experience both inside and around it. Steel, birch plywood, and wire mesh combine to create two distinct exhibitable environments: an interior white-box and a circulatory ramp, encouraging multiple views and perspectives between both visitors and the ideas on display. Boxen’s bold graphic design has been created by Studio Reko.

Watch a time lapse of Boxen’s construction →

Architects: Dehlin Brattgård Arkitekter →
Structural Engineers: DIFK AS / Florian Kosche
Steel Construction: Promostal
Building: Eckerud EQT
Light Installation: El och scenteknik – Anders Bill
Time lapse: Mats Eriksson
Photography: Johan Dehlin
Graphic Identity: Studio Reko →

Finalist Architizer A+Awards 2019

Nominated for Årets guldrum 2019